Pridružite nam se.

USRS je najznačajnije strukovno udruženje stomatologa
u Republici Srpskoj.

O nama

Naše Udruženje je osnovano prije više od dvije decenije, tačnije 12. decembra 1998. godine, sa idejom okupljanja doktora stomatologije u jedno jako strukovno udruženje koje će prije svega promovisati stomatologiju kao društveno veoma značajnu medicinsku granu, i koje će na odgovarajući način zastupati interese struke kako bi naša profesija bila adekvatno prihvaćena i cijenjena u društvu, a u skladu sa značajem kojeg ima.

Osim zalaganja za što bolji formalno-pravni položaj struke, u radu Udruženja je od samog početka njegovan i edukativni karakter, te je za ovih 20 godina Udruženje organizovalo veliki broj naučno-stručnih skupova, simpozijuma i kongresa, na kojima su učestvovali eminentni stručnjaci iz različitih oblasti stomatologije.

Na godišnjoj skupštini održanoj 10.12.2016. godine, desila se i najveća promjena u dugoj istoriji udruženja. Osim novoizabranog rukovodstva, Udruženje je na pomenutoj skupštini promijenilo i ime te umjesto dotadašnjeg naziva Udruženje privatnih doktora stomatologije RS zvanično postaje Udruženje stomatologa Republike Srpske. Na ovaj način su, uz najbolje namjere, otvorena vrata i koleginicama i kolegama iz javnog sektora, jer je ideja Udruženja da objedini struku u cjelosti. Samo zajedničkim snagama, što brojniji, možemo odgovoriti na izazove, ostvariti pozitivne pomake i postaviti našu profesiju na mjesto u društvu koje joj svakako pripada.

USRS kroz brojke

Udruženje stomatologa Republike Srpske je najveće i najznačajnije strukovno udruženje na području Republike Srpske.

20 GODINA POSTOJANJA
PREKO 40 NAUČNO STRUČNIH SKUPOVA
VIŠE OD 5000 UČESNIKA

Pridružite nam se. Postanite član.

Godišnja članarina iznosi 200 KM. Učlanjenjem ostvarujete značajne pogodnosti – prije svega, potpuno BESPLATNE kotizacije za simpozijume i kongrese Udruženja, popuste za radionice i kurseve, popuste i pogodnosti kod dentalnih depoa, osiguravajućih kuća, banaka i drugih finansijskih institucija sa kojima imamo potpisane sporazume o saradnji.

Naši ciljevi

Jačanje struke

Želimo jaku, respektabilnu struku koja će moći definisati, ali i ostvariti i zaštititi sopstvene interese a u cilju sveopšte dobrobiti društva.

Međukolegijalna komunikacija

Želimo biti spona koja povezuje kolege. Dobra komunikacija među nama samima je uslov za rješavanje mnogih pitanja i iskušenja sa kojima se svakodnevno susrećemo.

Usavršavanje i edukacija

Organizovanje kvalitetnog, savremenog i aktuelnog programa na našim edukativnim skupovima je jedan od primarnih zadataka Udruženja. Želimo biti okosnica profesionalnog napredovanja stomatologa u RS. Iz tog razloga svim našim članovima obezbjeđujemo besplatnu kotizaciju na našim kongresima i simpozijumima.

Promocija stomatologije i oralnog zdravlja

Značaj oralnog zdravlja i stomatologa kao nosioca oralnog zdravlja je nemjerljiva. Želimo promovisati oralno zdravlje, i u cjelokupnom društvu podizati nivo svijesti o značaju oralnog zdravlja.

Naši projekti